SEO voor webshops

SurfSupp Marketing helpt jou met kennis en werkzaamheden op het gebied van SEO

Iedereen in Nederland bereiken door middel van Zoekmachineoptimalisatie

SEO is onmisbaar

Webshops

Tegenwoordig is het hebben van een webshop verstandig, als ondernemer kan je namelijk niet meer zonder. Alhoewel het wellicht tegenwoordig zelfs doorslaat en er juist teveel zijn. Omdat er een heleboel webshops zijn is het belangrijk om langdurig concurrentievoordeel te behalen, een sterke manier om dat te bewerkstelligen is werkzaamheden op het gebied van online marketing uit te voeren, zoals bijvoorbeeld SEO voor webshop of SEA.

Voor het behalen van langdurige en duurzame concurrentievoordeel is SEO voor een webshop de beste optie. Hiermee verkrijg je de posities weliswaar wat langzamer dan SEA (bij SEA sta je namelijk direct bovenaan) ze blijven daar in tegen ook lang waardoor je er als bedrijf langdurig profijt van hebt.

SurfSupp Marketing

SurfSupp Marketing is een marketingbureau gevestigd in Rotterdam en heeft ruime ervaring met webshops en SEO. Zo doen wij onder meer SEO werkzaamheden voor een kinderkleding winkel, interieur winkel en kleding accessoires webshop. Wij kunnen absoluut helpen met werkzaamheden op het gebied van SEO, maar lees vooral deze tekst verder zodat je meer komt te weten wat SEO nou inhoud en wat je zelf kunt doen.

Neem vrijblijvend contact op en wij weten zeker dat we je kunnen helpen!

Nieuwe posities in Google verkrijgen

De SEO onderdelen uitgelegd

Content maken
Google wilt dat de teksten, foto’s, blogs en andere stukjes informatie op jouw website naadloos aansluiten bij wat potentiële klanten zoeken. Daardoor kan Google de zoeker met zijn bijbehorende zoekopdracht zo goed mogelijk bedienen, dat is tevens het doel van Google. Wil je dus optimaal gebruik maken van Google en profiteren van een hogere positie dan is het verstandig om veel content te schrijven waarbij de gebruiker zo breed mogelijk van informatie voorzien wordt.

Linkbuilden
Linkbuilden is het verzamelen van links naar jouw website vanaf andere relevante websites. Stel je neemt als voorbeeld het merk Nike, dan is het voor Nike als website/webshop bevordelijk als voetbalclubs op hun website links zetten naar de webshop van Nike. Dan gaat Google zien dat Nike een belangrijke website is in de voetballerij, hoe meer relevante links hoe hoger Google je gaat ranken.

Technische SEO
Het technische gedeelte zorgt ervoor dat jouw website snel is en de bezoekers een prettige ervaring hebben op jouw website.

Analyse en bijsturen
Een belangrijk maar nog wel eens vergeten onderdeel van SEO is het analyseren van resultaten en werkzaamheden en daarop sturen, daardoor haal je uiteindelijk meer resultaat uit de SEO werkzaamheden, logisch toch?

gevonden worden in google

SEO in verschillende branches

De werkzaamheden op het gebied van SEO zijn wellicht een beetje universeel, maar de inhoud van die werkzaamheden zeker niet. Elke branche, markt en bedrijf heeft weer andere dingen nodig om langdurige concurrentievoordeel te verkrijgen en te behouden. Laten we een voorbeeld geven, stel je wilt als kinderkleding winkel en webshop in Rotterdam hoog in Google ranken op het zoekwoord ‘’kinderkleding webshop’’ dan kan je je voorstellen dat hoog op dat zoekwoord ranken lastig is door de vele concurrentie in Nederland. Maar stel je maakt het zoekwoord kleiner en gaat proberen te ranken op het zoekwoord ‘’kinderkleding webshop Rotterdam’’ dan kan je je voorstellen dat de concurrentie daar al veel kleiner is omdat het één stad betreft en niet een heel land.

Het gaat niet alleen om de concurrentie en de haalbaarheid van het ranken op verschillende zoekwoorden het gaat ook om wat de lezer te weten wilt komen op je website. Zo is het voor de kinderkleding winkel die gevestigd is in Rotterdam verstandig om content te schrijven op het gebied van nieuwe kinderkleding trends, nieuwe seizoen collecties en onmisbare producten voor bijvoorbeeld de winter. Vervolgens is het dus zaak om relevante links van andere websites naar jouw content te vergaren, daardoor pikt Google je sneller op.

Let op voor elke branche is SEO voor webshops dus net een beetje anders!

5 SEO Do's

SEO voor webshops is wat langzamer in beweging dan SEA, maar het analyseren en bijsturen wordt vaak nog vergeten. Het is verstandig om dit een paar keer per maand te doen zodat je een frisse blik hebt op; potentiële teksten die je kan schrijven, posities die je wilt behalen en de resultaten van afgelopen maanden kan beoordelen.

Kijk bijvoorbeeld regelmatig in Search Console of posities, vertoningen of klikken op de voor jou en jouw doelgroep belangrijke zoekwoorden zijn gestegen.

5 SEO don'ts

Ieder bedrijf eigenaar wilt meer verkopen, want meer verkopen lijden nou eenmaal tot meer geld, vrijheid of levensvatbaarheid voor het bedrijf. Een goede manier om dit te bewerkstelligen is meer aandacht en tijd besteden aan het inzetten van online marketing. Nieuwe doelgroepen kunnen aangesproken worden en de huidige beter benaderd worden, kortom je haalt meer uit jouw website, ideaal dus!

Zo helpen wij jouw onderneming groeien

Onze diensten

Website Improvement

Websites zijn belangrijk voor de beeldvorming van de klant, deze indruk moet natuurlijk positief zijn én goed bij je passen. De website bevat uiteraard de juiste informatie en biedt een gemakkelijke gebruikservaring. Wij kunnen jou hiermee helpen.

SEO

Door het schrijven van teksten, doen van zoekwoordonderzoek, linkbuilden en het optimaliseren van de website zorgen wij er samen voor dat jouw bedrijf hoger in de organische resultaten van Google komt.

SEA

Advertenties maken, zoekwoorden uitzoeken en campagnes opzetten, zodat jij meteen bovenaan staat en direct resultaat behaalt in Google.

Strategie

De basis van jouw bedrijf is de marketingstrategie. Wie wil je bereiken? Hoe wil je geld verdienen? Wat doet de concurrentie? En waarom ben jij uniek? Wij helpen jou bij het ontwikkelen en uitvoeren van een strategisch marketing plan.

E-mail Marketing

Het opstellen van E-mails, het managen van contacten en het maken van funnels. Dit doen wij om optimaal gebruik te maken van één van de best presterende kanalen: E-mail Marketing.

Social Media

Door aanwezig te zijn op social media is het voor jou en je klanten gemakkelijk om in contact te blijven, en weet de klant precies wat je doet. Maar social media is ook een goede manier om nieuwe klanten te vinden, bijvoorbeeld door te adverteren.

Wij zijn SurfSupp

Drie ondernemers, marketeers en vrienden bundelen hun krachten om andere ondernemers en bedrijven zowel offline als online te helpen.
Wij houden van transparantie, eerlijkheid en vertrouwen. Dat zijn tevens ook de kernwaarden van SurfSupp, deze vormen de basis voor alle overeenkomsten. Wij werken graag nauw samen met onze opdrachtgevers om zo samen tot de perfecte digitale golf te komen.

Digitale ontdekkers

Bij SurfSupp vinden wij het belangrijk dat we niet alleen problemen oplossen maar de klant ook zelf leert hoe dit in de toekomst te doen. Voorkomen is immers beter dan genezen!
SurfSupp Leden 1024x682 1

Ontmoet het team

de blije gezichten

Wessel Bruinsma

Diedrik Bruinsma

Koen Wisselink

Wat leuk dat je op onze website surft! Kijk en lees gerust rond. Liever direct contact? Stuur ons dan vooral een Appje en we nemen binnen no-time contact met je op!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.