SEA Campagne

Introductie

Je website kan een bron voor potentiële klanten zijn, maar wanneer er niemand op je website komt levert het ook niets op. Gelukkig heeft Google naast het gratis zoeknetwerk nog een mogelijkheid; Adverteren.

En ja adverteren is echt voor iedereen, ook al ben je een zzp’er, je kan meer inkomsten genereren door te adverteren. Het voordeel van adverteren op Google is namelijk dat je precies daar bent als de potentiële klant jouw product of diensten zoekt. En zo kost het adverteren wel geld maar levert het meer geld op.

IMG 7964 1 scaled

Waaruit bestaat adverteren

Doelgroep & Zoekwoorden

- Onderzoek doen naar de juiste doelgroep.
- Op welke manier bereik je deze doelgroep?
- De belangrijkste zoekwoorden in kaart brengen waarbij er kansen zijn om te adverteren.

Campagnes

- Bepalen waar de advertentie kansen voor jouw bedrijf liggen ten opzichten van de concurrentie en jouw doelgroep.
- Het opzetten van verschillende campagnes zowel qua inhoud als qua budget.

Analyseren van resultaten

- De resultaten van de advertenties worden nauw in de gaten gehouden.
- De resultaten worden teruggekoppeld middels een maandelijkse rapportage.
- Er wordt maandelijks bijgestuurd en aanpassingen gemaakt om de advertenties up to date te houden.

Wat doen wij?

Opzetten:

  • Aanmaken van Adwords
  • Doen van zoekwoordonderzoek
  • Opzetten van campagnes
  • Schrijven van advertenties
  • Maken van een landingspagina
  • Instellen van Analyse Tools

 

Maandelijks:

  • Budgetten Controleren
  • Zoekwoorden aanpassen
  • Advertenties aanpassen
  • Analyse

Hoe helpen wij jou?

Wij kunnen het adverteren voor jou uit handen nemen.  Zo kun jij je richten op je dagelijkse werkzaamheden, en zal je meer aanvragen via de website hebben. Wij verdelen het werk in een opstartfase en een maandelijkse fase. In het overzicht hiernaast is te zien wat hieronder valt. De opstartfase is nodig voor het opzetten van de campagnes en het account, de maandelijkse werkzaamheden zijn er om de campagnes bij te sturen. 

Merknaamcampagne

Er zal vaak een Merknaam campagne opgezet worden, hierdoor wordt je op zoekwoorden omtrent je eigen merknaam bovenaan vertoond. Ook al is je website net nieuw en nog niet bekend bij Google. Een concurrent kan ook op jouw merknaam adverteren, maar wanneer je dit zelf doet wordt het veel duurder, dus altijd doen!

 

Vijf voordelen van SEA

Je wordt direct gevonden in Google.

Jij bereikt de juiste doelgroep.

Meteen bezoekers op je website en dus resultaat.

Bepaal zelf wat je uitgeeft als budget.

Direct jouw concurrentie te slim af.

Wat levert het jou op?

SEA levert direct websitebezoekers op zij komen na het zien van een advertentie meteen op jouw website en kunnen daar direct door jou geholpen worden en uiteindelijk converteren. Doordat ze jou als bedrijf zien zorgt het ook voor naamsbekendheid, in de advertentie staat vaak al ergens je bedrijfsnaam en wanneer ze op de website zitten raken ze bekend met het bedrijf en bijvoorbeeld de werkwijze. Ook kan je door middel van SEA direct concurrerend zijn, iedereen kan bovenaan staan, het hangt alleen af wat je daarvoor over hebt.

Wat kan je bereiken?

Voor een klant zijn wij gaan adverteren, zowel op hun product als op hun merknaam. Zij verkopen verschillende systemen met een gemiddelde prijs van €3000. In de maand april hebben zij net geen €500 uitgegeven aan advertenties. Hiervoor zijn er 32 conversies (inschrijvingen voor meer informatie over het systeem) geweest. Gemiddeld kost het iets meer dan €15 per conversie. Stel dat van de 32 mensen die converteren er 3 ook daadwerkelijk kopen (wat een reëel getal is), dan is er €500 uitgegeven om 3 systemen van ongeveer €3000 verkopen. Als bijvangst heb je nog 29 geïnteresseerde, en ongeveer 500 website bezoekers. Zo maak je een omzet van €9000 met een investering van €500.

Weten waar jij op kan adverteren?

Wij geven jou graag een indicatie door middel van een GRATIS scan

Wat leuk dat je op onze website surft! Kijk en lees gerust rond. Liever direct contact? Stuur ons dan vooral een Appje en we nemen binnen no-time contact met je op!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.