Marketing strategie

Een strategie biedt hoevast voor de toekomst

Een marketing strategie is essentieel voor elk bedrijf

Marketing strategie

merakist jyoSxjUE22g unsplash scaled

Wat is Marketing strategie?

Volgens Kotler is de definitie van marketing: ‘’behoeften winstgevend invullen’’. Dit heeft betrekking tot de behoeftes van jouw potentiële klanten. Strategie is: ‘’Het plan van handelen’’. Samengevoegd geeft dat de volgende definitie: ‘’Een plan van handelen om behoeftes winstgevend in te vullen’’. Het betreft dus een plan van hoe jij producten of diensten winstgevend gaat aanbieden aan klanten.

Marketing strategie verder uitgelegd

De basis van een bedrijf is terug te zien in de marketingstrategie. Een marketingstrategie gaat verder dan alleen een communicatiestrategie, zo is de communicatiestrategie een onderdeel van de marketingstrategie. Om de marketingstrategie te ontwikkelen beginnen wij met het invullen van de marketingmix, dit is een goede manier om de basis van de strategie te bedenken.

4 werkgebieden 1 doel

De inhoud van Marketing strategie uitgelegd

Bedrijfsanalyse

Marketingmix

Bepalen van het product, de prijs, de plaats en de promotie.

USP’s

De unique selling point ontdekken waarbij het bedrijf verschilt ten opichte van concurrentie.

The why, how, what

De propositie van jouw onderneming ontdekken, waardoor je concurrentie voordeel behaalt.

Doelgroep

Doelgroep bepaling

Marketingstrategie gaat om het product/dienst aan te late sluiten bij de doelgroep.

Wensen en behoeftes

Kunnen de wensen en behoeftes van de doelgroep vervuld worden met jouw product/dienst?

Doelgroep en product

Is er een match tussen de doelgroep en het product of moeten er nog aanpassingen gemaakt worden?

Kanalen

Online

Op welke online kanalen bevind de doelgroep zich en wil je jouw onderneming presenteren?

Offline

Op welke offline kanalen bevind de doelgroep zich en wil je jouw onderneming presenteren?

Content

Wat voor boodschap wil je overdragen aan jouw doelgroep en verkondigen op verschillende kanalen?

Concurrentie

Kijk

Volg je concurrenten op alle kanalen zo weet je altijd waar zij mee bezig zijn!

Leer

Kijk niet alleen maar leer ook van de werkzaamheden van de concurrenten die je ziet. Doe het na of beter nog gebruik in het jouw voordeel!

Differentieer

Zorg ervoor dat je iets extra’s te bieden hebt dan de concurrenten bieden. Voorbeelden hiervan zijn service, prijs of werknemers die super gezellig zijn.

Marketing strategie is ons ding!

Hoe helpen wij jou?

Het is belangrijk om te bepalen waar de organisatie momenteel staat, daarbij is het cruciaal om te kijken hoe de marketingactiviteiten in het verleden zijn uitgevoerd. En is het van belang om met elkaar in gesprek te gaan zodat we samen de doelen en de gestelde toekomst kunnen bepalen.

Vervolgens helpt SurfSupp met het opstellen van een onderbouwd strategisch marketingplan wat houvast geeft voor beslissingen in de toekomst.

Uiteindelijk zorgen we er samen voor dat er een plan is die bij jouw organisatie past. Zodat de doelgroep klaar is voor jouw bedrijf!

TL 10212022 0045

Marketingstrategie zorgt voor bedrijfs ontdekkingen

De marketingmix

Voor een goede marketingmix is het uitvoeren van een intern- en externe analyse noodzakelijk. De uitkomsten worden uiteindelijk verwerkt in de vier P’s. De vier P’s kunnen zowel voor producten als diensten toegepast worden.

  • Product
  • Prijs
  • Plaats
  • Promotie


Alle vier P’s staan in verbinding met elkaar, een aanpassing aan het product heeft dus gevolgen voor bijvoorbeeld de promotie

Wat levert een Marketing strategie op?

Wat kost marketing strategie?

Het ontwikkelen van een marketingstrategie vergt een aantal brainstormsessies, wat denk uurtjes en koffie. Wij ontwikkelen graag samen een marketingstrategie zodat het bij jouw onderneming past.

SurfSupp is transparant in het uitvoeren van werkzaamheden en zal dus geen onnodige uren rekenen ten opzichte van de klant, kortom transparant en eerlijkheid.

De kosten voor het ontwikkelen van een marketingstrategie zijn het aantal uren maal het uurtarief. Het uurtarief van SurfSupp Marketing is €75 per uur.

Samenwerken op het gebied van Online Marketing?

Wij helpen jou graag!

dayne topkin y5 mFlLMwJk unsplash scaled

Wat leuk dat je op onze website surft! Kijk en lees gerust rond. Liever direct contact? Stuur ons dan vooral een Appje en we nemen binnen no-time contact met je op!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.