SEA Extensies

Introductie

Advertentie extensies, wellicht heb je er weleens van gehoord. Maar wat het nu precies is kan vaak onduidelijk zijn. Advertentie extensies zijn niet meer en niet minder dan uitbreidingen op je advertentieteksten, dat is dan ook de letterlijke vertaling. 😀

Google heeft zelf een filmpje gemaakt waarin staat dat het een manier is om jouw klanten een extra reden te geven om op jouw advertentie te klikken. Dat klinkt als muziek in onze oren, het gaat er immers om dat potentiële klanten op jouw advertentie klikken en uiteindelijk overgaan tot een conversie (koop, aanmelding etc.)

Inhoudsopgave

Kosten

Wellicht nog belangrijk om direct te vermelden maar advertentie extensies kosten dus helemaal geen extra geld! Wel betaal je net zoals bij de ‘’normale’’ advertenties voor de klikken. Mocht er dus iemand op een sitelinkextensie of een oproepextensie klikken dan kost dat jou dus wel geld.

Verschillende extensies

Belangrijk is natuurlijk waar welke extensie voor dient. Hieronder leggen we de meest gebruikte en verschillende extensies uit.

Sitelinks zijn extra links naar jouw website die je kan toevoegen aan je advertentie om bezoekers naar specifieke pagina’s te sturen. Je hebt minimaal twee sitelinks nodig op dekstop om het ook daadwerkelijk weer te geven, voor mobiel is dat er één. Voor desktop ligt het maximale aantal op zes en voor mobiel op acht, hou hier dus rekening mee bij het maken van deze sitelinks. Vaak wordt deze manier gebruikt om de aandacht te leggen op bijvoorbeeld specifieke productgroepen of producten, maar het is ook goed te gebruiken om de openingstijden weer te geven.

Highlight-extensies worden meer gebruikt om voordelen van uw bedrijf, service of producten extra onder de aandacht te brengen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het benadrukken van gratis verzending, 365 dagen retourecht en 24-uur bereikbaar zijn. Bij deze vorm kan je dus uitdrukkelijk de USP’s van je eigen bedrijf benadrukken. Belangrijk is om dingen toe te voegen die specifiek voor jouw bedrijf gelden en jou dus uniek maken!

ABC Elektronica – Concurrerende prijzen
Koop laptops, smartphones, videogames en meer bij ABC Elektronica.
Gratis verzending · 24-uurs klantenservice · Laagsteprijsgarantie

Oproepextensies spreken voor zich, je kan je telefoonnummer of een belknop aan de advertentie toevoegen waardoor men je kan bellen. Voor het klikken op een nummer worden evenveel kosten gerekend als voor klikken op de kopregel. Eenvoudig om snel en gemakkelijk toe te voegen.

De leadformulierextensie is erg handig voor je raadt het al, het toevoegen van formulieren. Via z’n formulier kan de gebruiker snel een formulier invullen waardoor de klant voor jou een conversie heeft gedaan.

Bij de locatie-extensie spreekt het ook wel voor zich. Daarbij kan je als bedrijf je adres toevoegen of de gebruiker kan zelfs zien hoeveel afstand er is tot de locatie (alleen op mobiel). Een belangrijk voordeel is dat je hiermee aanzet om langs te komen in de fysieke winkel of bedrijfspand, dit moet dan uiteraard wel een doel zijn en van toegevoegde waarde.
Bij de prijsextensie kan je extra aandacht vestigen op de prijs die het kost. Doe dit dus alleen als dit ook een belangrijk overweging punt voor de potentiële klant is en voor jouw bedrijf een USP. Volgens Google kan je zelfs de impact verhogen met minimale inspanning!
Bij de app-extensie gaat het om het promoten van een applicatie binnen de advertentie. Erg handig als jouw applicatie waardevol is voor potentiële klanten. Vanuit de advertentie kan er direct gelinkt worden naar de App-store waardoor de gebruiker de applicatie direct kan downloaden. Een goede reden om dit toe te voegen is doordat jouw applicatie jouw potentiele klanten voordelen geeft die de concurrent niet heeft. Zo is het een extra toevoeging bovenop jouw website!
Promotie-extensies zijn goed te gebruiken voor specifieke data in een jaar. De tekst wordt dik gedrukt weergeven en is goed te gebruiken om dagen onder de aandacht te brengen. Denk bijvoorbeeld aan: Valentijnsdag, Moederdag of Sinterklaas, mocht jouw product of dienst dus extra geschikt zijn voor dat soort dagen dan is het handig om dit te benadrukken!

Nu aan het werk!

Extensies toevoegen is een goede manier om de advertentie extra kracht mee te geven. Google heeft onder meer een handleiding en filmpjes waarbij ze goed uitleggen hoe het moet. Kom je er niet uit dan willen wij graag helpen om de advertenties te optimaliseren!

Wat leuk dat je op onze website surft! Kijk en lees gerust rond. Liever direct contact? Stuur ons dan vooral een Appje en we nemen binnen no-time contact met je op!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.