SEA Campagnes

Inhoudsopgave

Introductie

Google Ads, SEA en adverteren in AdWords zijn allemaal termen voor hetzelfde onderwerp, namelijk: tegen betaling een advertentie plaatsen in de zoekmachine Google.

Google geeft verschillende campagne opties met doelen die aansluiten bij de wensen en behoeftes van bedrijven. Het is verstandig om per campagne op Google Ads één doel te gebruiken, daardoor is er een grotere kans dat het specifieke doel ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden.

Soorten campagnes

Introductie
Stel een gebruiker voert in het zoeknetwerk van Google een zoekopdracht uit met woorden die overeenkomen met één van jouw zoekwoorden binnen jouw advertentie, dan wordt deze advertentie weergegeven aan de gebruiker.

Waar worden deze campagnes weergegeven?
Het Google zoeknetwerk verraad al waar de campagnes worden weergegeven, namelijk in de zoeksites van Google. Daar zal het boven of onder de zoekresultaten van de gebruiker vertoond worden. Ook zal de advertentie vertoond kunnen worden in Google Play, in Shopping, Google Afbeeldingen en Google Maps, hier kunnen ze naast, boven of onder zoekresultaten worden weergegeven.

Welke type advertenties zijn er binnen deze campagne?
Tekstadvertenties
Shoppingadvertenties
Videoadvertenties

Introductie
Met een Adwords campagne in het Google display netwerk kan je jouw display-advertentie aan gebruikers laten zien die op hun favoriete website zitten, een YouTube-video kijken of hun Gmail-account checken. Het gaat hierbij om afbeeldingen die op de gehele pagina van de gebruiker te zien zijn. Ongetwijfeld heb je zelf deze campagnes bewust of onbewust voorbij zien gekomen.

Waar worden deze campagnes weergegeven?
De campagnes worden weergegeven in de verschillende partnerwebsites van het Google display netwerk. Het Google display netwerk bevat circa twee miljoen partnerwebsites en zeshonderdvijftigduizend applicaties waar verschillende display campagnes worden weergegeven. Genoeg mogelijkheden om jouw advertentie te laten zien bij jouw doelgroep.

Welke type advertenties zijn er binnen deze campagne?
Standaard display advertentie
Responsieve display advertentie

Introductie
Campagnes maken in Google Shopping is een manier om jouw producten te promoten waardoor potentiele klanten jouw producten te zien krijgen. Het is een handige manier voor het adverteren van jouw producten omdat de klant een afbeelding kan zien van het product, de prijs ziet, de winkelnaam en een beschrijving. Deze advertenties geven de potentiele klant een snel en duidelijk beeld van het betreffende product.

Waar worden deze campagnes weergegeven?
Shopping tabblad in Google zoeken
Google afbeeldingen
Websites van Google-zoekpartners
Het Google display netwerk

Welke type advertenties zijn er binnen deze campagne
Product advertenties
Showcase advertenties
Advertenties met informatie over de winkelvoorraad

Introductie
Binnen een videocampagne biedt Google je de optie om videoadvertenties te maken die weergegeven kunnen worden op YouTube of in het Google Display Netwerk. Daardoor kunnen (potentiële) klanten jouw product of dienst in een korte tijd zien waardoor je ze een duidelijk en realistisch beeld kan geven van het bedrijf, de producten of diensten die je aanbiedt.

Waar worden deze campagnes weergegeven?
De campagnes worden weergegeven op YouTube en het Google Display Netwerk. Op beide platformen kan het voor, tijdens of na een video afgespeeld worden. Het adverteren door middel van een videocampagne lijkt ingewikkeld maar is vergelijkbaar met een Google Ads campagne. Een groot voordeel van een videocampagne is dat beelden meer zeggen dan duizend woorden, daardoor kan je als bedrijf in een korte tijd veel resultaat behalen.

Welke type advertenties zijn er binnen deze campagne?
Videoadvertenties
 – In-stream videoadvertenties
 – Out-stream videoadvertenties
 – Discovery advertenties
 – Bumperadvertenties

Introductie
Een Google app-campagne is een manier om jouw applicatie te promoten. Daardoor komen potentiële gebruikers bij de applicatie terecht. Google maakt de campagne zelf door een aantal aspecten te combineren namelijk: bod, een aantal regels tekst en een aantal items, hiermee gaat Google dus automatisch aan de slag.

Waar worden deze campagnes weergegeven?
De advertenties worden weergegeven in Google-services. De Google-services bestaan onder andere uit: Google Zoeken, Google Play, YouTube en Google Display Netwerk. Wellicht is de Google Play variant wel het meest interessant omdat jouw advertentie weergegeven wordt bij zoekopdrachten naar applicaties die verwant zijn aan die van jou, daardoor komt de zoekopdracht van de gebruiker sterk overeen met wat jou applicatie te bieden heeft.

Welke type advertenties zijn er binnen deze campagne?
Gericht op meer installaties
Gericht op het generen van in-app-acties
Gericht op waarde generen voor in-app-acties

Hoe zet je een Adwords campagne op?

Bij het opzetten van een Adwords campagne is het verstandig om rekening te houden met een aantal globale dingen zoals:

1. Bepaal wat de doelstelling van de campagne is.
2. Hoelang moet de campagne online staan?
3. Hoeveel budget kan er worden uitgegeven?

Vervolgens is het belangrijk om de campagnes specifiek in te stellen, passend bij jouw doel. Er zijn verschillende factoren die behoren tot de instellingen zoals: netwerken, apparaten, instellen dagbudget, locatietargeting, targeting op taal, advertentieplanning, weergavesnelheid en biedstrategie.

Nog belangrijk om niet te vergeten, mocht de campagne aanstaan, vergeet dan niet de resultaten bij te houden. Voor je het weet overstijgen de kosten het budget!

Wat zijn advertentiegroepen?

De structuur zit als volgt in elkaar: campagnes -> advertentiegroepen -> advertenties. Campagnes kunnen dus verschillende advertentiegroepen hebben die ook weer onderverdeeld zijn in verschillende advertenties. Advertentiegroepen worden gebruikt om advertenties in te delen die betrekking hebben op elkaar, doordat ze bijvoorbeeld een gemeenschappelijke thema hebben.

Wat leuk dat je op onze website surft! Kijk en lees gerust rond. Liever direct contact? Stuur ons dan vooral een Appje en we nemen binnen no-time contact met je op!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.