Locatie

Inhoudsopgave

De locaties waarop je je advertentie wilt instellen kun je op twee verschillende manieren doen in het locaties-menu

Straal

Bij straal kun je een straal opgeven binnen hoeveel kilometer iemand zich van jouw opgegeven locatie moet bevinden om de advertentie te triggeren. In het geval van een koffiebar kan het bijvoorbeeld zo zijn dat iemand die zich op 20 kilometer afstand bevindt niet in jouw doelgroep past. Stel dan een straal in van bijvoorbeeld 10 kilometer

Locatie

De andere optie is locatie, hierbij kun je een lijst van plaatsen en gemeentes maken waarin mensen zich moeten bevinden om jouw advertentie te zien. In het geval van de koffiebar in Rotterdam kan de gemeente Schiedam wellicht nog interessant zijn, terwijl Vlaardingen alweer te ver weg ligt. Zo kun je een nauwkeurige kaart om jouw locatie heen maken om zo je advertentie zo relevant mogelijk te maken.

Stel dat je een online webshop hebt in Nederland, dan is het natuurlijk handig om gewoon heel Nederland te targetten.

Bodaanpassing op locatie

Net als bij je advertentieplanning, kun je ook je bod aanpassen op locatie. Laten we voor het gemak verder gaan met het voorbeeld van de koffiebar, mocht iemand zich bevinden in Rotterdam, dan kan het interessant zijn om voor een klik van deze persoon net iets meer te willen betalen, dan voor een klik van iemand die zich in Schiedam bevindt.
Je kunt je bod eenvoudig aanpassen door, nadat je een lijst met locaties hebt gemaakt, in de eerste kolom naast de locatie die je wilt aanpassen, op bodaanp. te klikken en vervolgens een percentage in te vullen. In dit voorbeeld zou je bijvoorbeeld 50% meer kunnen betalen voor iemand die zich in Rotterdam bevindt, en -20% voor iemand in Schiedam.

Ook in het geval van de online webshop kan het interessant zijn om locaties toe te voegen en hierop je bod aan te passen. Stel je verkoopt watersportartikelen, dan kan het zijn dat op populaire watersportgebieden zoals Harderwijk zoekopdrachten meer waard zijn dan elders in Nederland.

Wat leuk dat je op onze website surft! Kijk en lees gerust rond. Liever direct contact? Stuur ons dan vooral een Appje en we nemen binnen no-time contact met je op!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.