Adwords opzetten met hulp van Google

Inhoudsopgave

In dit geval gaan we dus aan de slag met de optie waarbij Google je een handje helpt. Deze optie kan een goede basis bieden voor een simpele advertentiecampagne, wil je echter vanaf het begin af aan alles zelf instellen, dan kun je beter overschakelen naar expertmodus. 

Nieuwe campagne met behulp van Google

In het geval dat je voor de eerste optie kiest, loodst Google je door alle stappen om je eerste campagne aan te maken. Als je nog geen ervaring hebt met adverteren, is dit een gemakkelijke manier om een eigen campagne op te zetten. Je begint met het kiezen van jouw advertentie doel, door het doel te selecteren geef je Google de mogelijkheid om het de meest geschikte manier van adverteren toe te passen. Dit kunnen bijvoorbeeld display advertenties zijn, shopping ads of zoekadvertenties zijn.

Vervolgens geef je de naam op van je bedrijf en een link naar je website. Let op, het is belangrijk dat je de meest relevante pagina bij je advertentie opgeeft. Stel je hebt een fietsenwinkel, en wil adverteren op een specifiek product, bijvoorbeeld mountainbikes, dan is het slim om in je advertentie over mountainbike te linken naar jouw pagina waar de mountainbikes opstaan. Doe je dit niet, dan kan het zijn dat de relevantie van jouw advertentie lager is, waardoor Google je advertentie niet weer kan geven. Zorg dus dat je altijd de meest relevante pagina opgeeft bij je advertentie, is die er niet? Maak dan een nieuwe landingspagina speciaal voor de advertentie.

De inhoud

Vervolgens voeg je drie koppen toe en twee beschrijvingen, als het voor het kopen van jouw product of dienst nodig is, is het handig om de belknop weer te geven, in dit geval dien je ook je telefoonnummer op te geven.

Google bedenkt daarna zelf zoekwoord thema’s die passen bij de link die jij hebt opgegeven bij je website, hier kun je zelf dingen aan toevoegen of weghalen.

Adverteren op locatie

Daarna is het tijd om te bedenken waar je advertentie vertoond moet worden. Verkoop je online producten, die door heel Nederland verstuurd kunnen worden, dan adverteer je simpelweg in Nederland, maar als je iets aanbiedt wat plaatsgebonden is, bijvoorbeeld als je een rijschool bent, dan is het handig om alleen te adverteren in jouw omgeving. Dit kun je doen door specifieke plaatsen, postcodes of gemeente op te geven. Zoekt iemand dan buiten die locaties, dan wordt jouw advertentie niet vertoond, er binnen uiteraard wel, handig hé?


Dagbudget

Zoals alles in het leven, kost adverteren in Google ook geld, gelukkig kun je zelf heel concreet bepalen hoeveel het je gaat kosten. Dit doe je door een dagbudget in te stellen. Stel je zet je dagbudget op 5 euro, dan zal je campagne per maand nooit meer dan 150 euro kosten. Gelukkig betaal je alleen voor hetgeen wat je gekregen hebt, klikt er dus niemand op je advertentie, dan kost het je ook niets. Meer dan je dagbudget gaat het dus nooit kosten, en wellicht zelfs minder. Zo heb je altijd grip op je kosten!

Wat je krijgt voor je geld, is afhankelijk van de ‘cost-per-click’ (CPC). Stel je dagbudget is 5 euro, en de CPC is €0,50, dan krijg je per dag dus maximaal 10 klikken. Je advertentie wordt vertoond zolang als er budget over is, is het budget op, dan kan je advertentie pas de volgende dag weer vertoond worden.

Controleren en betalingsgegevens

Tot slot krijg je nog een overzicht van alles wat je hierboven gedaan hebt, controleer of alles goed staat en vul vervolgens alle nodige gegevens in. Gelukt? Geweldig! Je hebt nu je eerste campagne opgezet!

Voordat je advertentie daadwerkelijk online gaat, moeten eerst je betalingsgegevens worden geautoriseerd als je hebt gekozen voor een bankaccount in plaats van creditcard. Hier kunnen een paar dagen overheen gaan, binnen 3 á 5 werkdagen maakt Google een bedrag tussen de €0,01 en €1,00 over naar jouw opgegeven rekening. Als je het bedrag ontvangen hebt kun je het in je account opgeven. Je account is nu geverifieerd en je advertentie staat online! 

Wat leuk dat je op onze website surft! Kijk en lees gerust rond. Liever direct contact? Stuur ons dan vooral een Appje en we nemen binnen no-time contact met je op!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.