SurfSupp Marketing helpt jou met de sEO voor jouw elementor website
Meer bezoekers op jouw website door een goede SEO strategie
WordPress is bij bijna iedereen wel bekend, maar Elementor zal niet bij iedereen gelijk belletjes doen rinkelen. Toch is Elementor een van de meest populaire builders in WordPress. Met over een half miljoen websites die gebruik maken van Elementor is deze builder, ondanks dat het een van de jongste op de markt is, razend populair. En met een goede reden!
Elementor is dus een Builder voor WordPress die ervoor zorgt dat je pagina’s kan opmaken, designen en geheel naar eigen smaak kunt aanpassen, zonder dat je hiervoor hoeft te kunnen coderen. Jij pakt de elementen die je wilt gebruiken, maakt je pagina op zoals jij wil, en Elementor schrijft de code.
Wat Elementor zo populair maakt, is dat het in de basis gratis is, en voor veel mensen zal de gratis variant meer dan voldoende mogelijkheden bieden. Ook is de code die Elementor schrijft relatief “clean” wat de snelheid, en dus de SEO van je website ten goede komt.
Heb jij een Elementor website en wil je aan de slag met je SEO? Dan heb je in ieder geval de goede basis gekozen. Maar wat houdt SEO nou eigenlijk in, en hoe kun je het inzetten om je Elementor website beter te laten ranken in Google? We bespreken alles wat je moet weten over Elementor SEO in deze blog.
SEO is de afkorting van Search Engine Optimisation, oftewel zoekmachine optimalisatie. SEO draait dus simpelweg om het zo optimaliseren van je website, dat hij beter wordt gevonden in de zoekmachines. Helaas klinkt het simpeler dan het is, zeker nu ieder bedrijf een website heeft is het niet meer voldoende om alleen je zoekwoorden in je URL te zetten om op plek 1 te komen.
SEO bestaat uit 4 pijlers; namelijk on page, off page, technisch en analytisch. Om je SEO goed te doen, zal je aan alle vier de pijlers aandacht moeten besteden. On page is de meest duidelijk, dit gaat om de content die op je pagina staat, denk hierbij aan titels, afbeeldingen, teksten en bijvoorbeeld producten of je diensten. Off page gaat over de “bekendheid” van jouw website op het internet. Dit wordt voornamelijk bepaald door andere websites die naar jou linken. Elke link is een soort stem voor Google dat jouw website goede content heeft.
Het derde onderdeel, technische SEO, gaat over de techniek achter je website. Laad je website snel, is hij veilig, heeft hij een duidelijk URL structuur, zijn de afbeeldingen niet te groot en ga zo maar verder. Een technisch goed gebouwde website vormt de basis voor een succesvolle SEO campagne. De laatste pijler is analytics. Om je website te kunnen optimaliseren is het analyseren erg belangrijk, wat werkt wel en wat niet, wat zorgt ervoor dat je omhoog gaat in Google, en levert dit ook echt bestellingen op? Allemaal vragen waar met de juiste analysetools antwoord op gegeven kan worden.
Samen met een SEO plugin zelf je website optimaliseren
Zoekmachine optimalisatie, is van cruciaal belang voor het succes van jouw website. Toch is SEO voor veel mensen nog een groot mysterie, en dat is zonde, want een deel van de basis kunnen de meeste mensen zelf oppakken waarmee al grote stappen behaalt kunnen worden.
Simpel gezegd zorgt SEO ervoor dat jouw website hoger in Google komt waardoor er meer verkeer op jouw website komt. Maar liefst 30% van de zoekende klikt namelijk op het eerste resultaat in Google, en bijna alle klikken worden verdeeld over de hits op de eerste pagina. Sta je hier dus niet, dan is de kans op websitebezoekers uit organisch verkeer beperkt. Gelukkig kun je met Elementor nu gemakkelijker dan ooit aan de slag gaan met de SEO van je eigen website.
Net als WordPress zelf, werkt Elementor aan de hand van plugins. Plugins zijn handige tools die je kunt installeren om je te helpen bij specifieke taken zoals het beveiligen van je website en het comprimeren van je afbeeldingen, maar ook voor SEO. De meest gebruikte plugins voor SEO op een WordPress Elementor website zijn Yoast SEO en RankMath.
Let echter wel op met het installeren van plugins. Want hoewel goede plugins die echt essentieel zijn voor je website, je website aanzienlijk kunnen verbeteren, kan een teveel aan plugins je website drastisch vertragen. Vraag je dus bij elke plugin af of hij echt essentieel is voor je website, en of het niet zonder nieuwe plugin opgelost kan worden.
Over een SEO-plugin hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken, deze is essentieel voor een goede website en dus een must om te installeren op jouw Elementor website.
Aantrekkelijke Pagina's Maken
Content speelt een belangrijke rol bij SEO, je kunt een prachtige website hebben, die technische helemaal perfect is, maar zonder content heb je niets om op te ranken. Andersom is echter ook waar; als je veel content hebt, maar visueel en technisch een belabberde website hebt, zal deze ook moeilijker ranken.
Gelukkig is dit in Elementor geen probleem. Met Elementor kun je gemakkelijk pagina’s aanmaken voor nieuwe content, die je vervolgens eenvoudig aantrekkelijk en duidelijk gestructureerd kunt opmaken.
Elementor werkt aan de hand van widgets, dit zijn onderdelen zoals afbeeldingen, filmpjes, tekstvakken, koppen, Google Maps of iconen. Deze widgets kun je toevoegen aan je pagina, door ze simpelweg te slepen naar de plek waar jij ze wilt hebben. Op deze manier kun je gemakkelijk visueel aantrekkelijk en gestructureerde content schrijven. Dit is belangrijk, want hierdoor zullen bezoekers langer op je website blijven en vaker doorklikken, wat Google weer het signaal geeft dat jouw website top is!
Met de onderstaande 5 tips helpen we alvast op weg naar jouw eerste puntgave, SEO-proof content!
Wil je aan de slag gaan met de SEO van jouw Elementor website? Dan heb je zoals gezegd een SEO plugin nodig. Naast dat deze plugins ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld gemakkelijk meta omschrijvingen en titels kunt invullen en redirects kunt instellen, geven ze je ook tips voor hoe je je content kunt optimaliseren.
Er zijn veel van deze plugins op de markt, maar eigenlijk zijn twee opties die je alles bieden; Rank Math SEO en Yoast SEO. Rank Math SEO is vooral voor gevorderde SEO’ers erg geschikt omdat deze plugin veel in-depth SEO opties biedt. Yoast SEO is zeker voor de beginner geschikt. Kun je niet kiezen welke voor jou het meest geschikt is? Lees dan dit artikel over Yoast SEO vs Rank Math SEO zodat jij de beste plugin voor jou kunt kiezen.
Websites kunnen snel traag worden, en dit beïnvloed je rankings in negatieve zin. Een langzaam ladende website zal Google minder snel een hoge positie geven, ook al is de content die je hebt geschreven precies wat iemand zoekt. Het is dus zaak dat je je website zo snel mogelijk houdt. Elementor is in principe een plugin die je website vertraagd, je krijgt er alleen zo veel gemak voor terug (bijvoorbeeld in hoe makkelijk je pagina’s opmaakt of hoe uitgebreid de designs zijn) dat dit het
Een van de factoren die hierin nog meer bepalend is, is de grootte (in mb’) van jouw website. Tekst zal je website niet zo snel zwaar maken, maar afbeeldingen wel. Een beetje, niet gecomprimeerde afbeelding van hoge resolutie kan al snel richting de 5MB gaan, en dat is voor een website veel te groot. Je vraagt je wellicht af, als 5MB veel te groot is, hoe groot mag mijn afbeelding dan wel zijn? Het antwoordt zal je wellicht verrassen; max 200kb.
Dit klinkt wellicht klein, maar is gemakkelijk te bereiken door je afbeeldingen te comprimeren voordat je ze op je website zet. Hier kun je een gratis tool voor gebruiken.
Om gevonden te kunnen worden in Google, moet er wel informatie (content} op je website staan om te vertonen. Het is dus belangrijk dat je teksten schrijft, je teksten een titel structuur hebben met H1, H2 en H3 titels, je URL’s kloppen en dat de metadata is ingevuld. Door dit te doen heb jij controle over wat mensen te zien krijgen in Google als jij vertoond wordt. Een SEO plugin zal je hierbij helpen. Dit alles kan prima met elementor!
Voordat je nieuwe content gaat schrijven, is het slim om eerst te achterhalen of er mensen naar zoeken, en op welke manier zij zoeken. Dit het zoekwoordonderzoek. Door middel van zoekwoordonderzoek probeer je te achterhalen waar jouw doelgroep naar op zoek is, en welke termen zij gebruiken om jouw producten of diensten te vinden. Zoekt een potentiële klant van SurfSupp bijvoorbeeld naar “Online marketing bureau”, “Internet marketing bureau” of “digitaal marketingbureau” als zij op zoek zijn naar een partij die hun online marketing kan doen?
Als je weet welke zoektermen jouw doelgroep gebruikt om jou te vinden, weet je ook welke woorden jij in jouw content moet verwerken om gevonden te worden. Om deze zoektermen te achterhalen kun je tools gebruiken zoals de zoekwoordplanner in Google Ads, de gratis Keyword Generator van Ahrefs of Google Trends.
Ondanks dat SEO gaat over het optimaliseren van je website zodat je beter ranked in de zoekmachines, is het belangrijk om degene voor wie je het doet niet uit het oog te verliezen. Het is dus wel belangrijk dat de zoekwoorden in de tekst verwerkt waarop gezocht wordt, maar je hoeft deze niet tot in het eindeloze te herhalen in de hoop dat Google je beter gaat vertonen. Google gaat je vanzelf beter vertonen als er daadwerkelijk bezoekers op je tekst klikken en deze lezen. En dit zullen ze sneller doen als de tekst leuk en goed leesbaar is, en dat is de tekst per definitie niet als hij hoofdzakelijk bestaat het herhaaldelijk herhalen van zoekwoorden. Hier helpt de SEO plugin voor Elementor die je als het goed is geïnstalleerd hebt je een handje bij; deze geeft je links in de Elementor Builder live feedback. Hierin kun je eenvoudig zien of je je zoekwoorden vaak genoeg, maar niet te vaak hebt herhaald.
Houdt bij het schrijven van je content dus altijd je doelgroep in het achterhoofd, en blijf jezelf afvragen waar zij naar op zoek zijn en op welke manier jij in hun behoefte wilt voorzien.
Hier moet je op letten
Misschien wel het belangrijkste punt om op te letten als het gaat over het optimaliseren van je Elementor WordPress website, is het minimaliseren van het aantal plugins dat je installeert.
Elk probleem waar je tegenaan loopt is in WordPress gemakkelijk op te lossen met een plugin. Mis je een design element? Installeer een plugin. Lukt het niet om je foto’s te comprimeren? Plugin! Wil je je pagina’s kunnen dupliceren? Nog een plugin! Heel fijn natuurlijk, dat alle problemen zo eenvoudig kunnen worden opgelost, echter zit er ook een keerzijde aan het installeren van zoveel plugins. Je site wordt er namelijk steeds iets trager van. En als Google ergens een hekel aan heeft, zijn het trage websites. Wil je dus hoger ranken in Google met je Elementor website? Zorg dan dat deze snel blijft en installeer zo min mogelijk plugins.
Een van de redenen dat Elementor zo populair is, is dat het zo gemakkelijk is in gebruik. Dit gemak komt echter wel met een keerzijde, de code die Elementor schrijft is vrij “zwaar”. Hierdoor worden de laadtijden van je website langer dan als hij bijvoorbeeld van scratch gecodeerd was. Gelukkig kun je hier wel wat aan doen;
Breadcrumbs, je weet wellicht niet gelijk wat het zijn, maar als je ze ziet denk je ahh, heten die zó! Het zijn de kleine tekstpaden die vaak links boven een pagina te zien zijn.
Deze kleine tekstbaden slaan twee vliegen in één klap; ze zorgen er niet alleen voor dat de bezoekers van jouw pagina weten waar ze zich bevinden op je website, maar het helpt tegelijkertijd ook Google om beter te begrijpen hoe de structuur van je website in elkaar steekt. Breadcrumbs zijn gemakkelijk toe tevoegen als Widget in Elementor en hebben een positieve impact op jouw SEO. Voeg deze dus zeker toe aan een nieuwe pagina!
Het is slim om veelgestelde vragen toe te voegen aan de onderkant van de pagina. Je kent het waarschijnlijk wel, zoekt iets op in Google en er verschijnt een uitklapbaar schema met hierin vragen en antwoorden. Dit heet een FAQ Schema. Als jouw pagina de pagina is die hier vertoond wordt, kan dit voor veel extra verkeer leiden. Daarbij zijn veelgestelde vragen beantwoorden een slimme manier om je pagina beter te laten ranken.
Om jouw veelgestelde vragen in Google te laten komen, moet je deze opmaken als FAQ Schema. Voorheen moest dit met een shortcode, maar met Elementor kun je dit zonder nerd text met een klik op de knop bewerkstelligen. Hoe? Simpel, voeg eerst vanuit de Elementor Builder een “Accordeon” toe. Hierin kun je de veelgestelde vragen en de antwoorden plaatsen. Scroll vervolgens iets naar beneden in de Builder van de Accordeon, en zet de slider bij FAQ Schema op JA en klaar is Kees! Je veelgestelde vragen worden nu als FAQ Schema door Google herkent en zijn klaar om weergegeven te worden.
Denk jij nu; “Hartstikke leuk dat ik nu weet dat Elementor geschikt is voor SEO, maar ik heb hier eigenlijk helemaal geen zin in?” Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Je doet immers het liefst waar je goed in bent, en in jouw geval is dat wellicht niet SEO.
Gelukkig vinden wij SEO hartstikke leuk. Dus, wil je beter gevonden worden in de zoekmachines? Dan willen wij jou graag helpen!
Zo helpen wij jouw onderneming groeien
Websites zijn belangrijk voor de beeldvorming van de klant, deze indruk moet natuurlijk positief zijn én goed bij je passen. De website bevat uiteraard de juiste informatie en biedt een gemakkelijke gebruikservaring. Wij kunnen jou hiermee helpen.
Door het schrijven van teksten, doen van zoekwoordonderzoek, linkbuilden en het optimaliseren van de website zorgen wij er samen voor dat jouw bedrijf hoger in de organische resultaten van Google komt.
Advertenties maken, zoekwoorden uitzoeken en campagnes opzetten, zodat jij meteen bovenaan staat en direct resultaat behaalt in Google.
De basis van jouw bedrijf is de marketingstrategie. Wie wil je bereiken? Hoe wil je geld verdienen? Wat doet de concurrentie? En waarom ben jij uniek? Wij helpen jou bij het ontwikkelen en uitvoeren van een strategisch marketing plan.
Het opstellen van E-mails, het managen van contacten en het maken van funnels. Dit doen wij om optimaal gebruik te maken van één van de best presterende kanalen: E-mail Marketing.
Door aanwezig te zijn op social media is het voor jou en je klanten gemakkelijk om in contact te blijven, en weet de klant precies wat je doet. Maar social media is ook een goede manier om nieuwe klanten te vinden, bijvoorbeeld door te adverteren.
Wij hebben de antwoorden op jouw sEO vragen
Het optimaliseren van je Elementor website kun je het best doen aan de hand van een SEO Plugin. Gelukkig zijn er hele goede SEO Plugins beschikbaar zoals Yoast SEO en Rank Math SEO die jou in staat stellen om je SEO tot op de puntjes te perfectioneren.
Zeker! Sterker nog, Elementor is hier een van beste builders voor. Dit omdat de code die Elementor schrijft relatief schoon en licht is, wat de snelheid van je website ten goede komt.
Gelukkig is het antwoord volmondig ja. Uiteraard zijn er elementen die je als leek beter kunt overslaan, maar de basis kun je zeker zelf doen met behulp van een SEO plugin die je bij de hand neemt en stapsgewijs door de SEO van jouw website leidt.
Er zijn een aantal WordPress builders die geschikt zijn voor SEO. Elementor is er zeker één van. De code die Elementor schrijft is relatief licht en aan de hand van een SEO plugin kun je je hele website perfect optimaliseren voor de zoekmachines.
Wat leuk dat je op onze website surft! Kijk en lees gerust rond. Liever direct contact? Stuur ons dan vooral een Appje en we nemen binnen no-time contact met je op!
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.