Social Media Advertising

Wat is Social Media Advertising?

Social Media Advertising kan ingezet worden voor meerdere doelstellingen; het verhogen van bezoekersaantallen, genereren van meer leads, zorgen voor meer volgers en verbeteren van de naamsbekendheid. Social Media Advertising is hier een zeer geschikt medium voor omdat meer dan ooit jouw doelgroep zich op deze kanalen bevindt. Tegenwoordig zit bijna iedereen wel op Social Media, uit onderzoek blijkt dan ook dat je tot wel 80% van jouw doelgroep kan bereiken met adverteren via een van de kanalen.

Website-Design

Vijf voordelen van Social Media Advertising

Advertenties precies gericht op jouw doelgroep waardoor je geen geld weggooit.

Zeggenschap over je uitgaven zodat je altijd precies weet voor welke kosten je staat.

Meer traffic naar je website en zo naamsbekendheid of conversies verhogen.

Loyalere klanten waardoor je kosten kan besparen.

Groter bereik doordat ruim 80% van je doelgroep op Social Media actief is.

"Meer weten of samenwerken? Contact ons, let’s surf your social media advertising!''

Waaruit bestaat Social Media Advertising?

Doelgroeponderzoek

De demografische kenmerken die voort komen uit het doelgroep onderzoek vormen de basis van onze campagne.

Heeft jouw doelgroep behoefte aan meer informatie, of juist aan een duidelijke call-to-action, dit is erg bepalend voor de vormgeving van de Ads.

Communicatiestrategie

De manier toon van de campagne wordt gebaseerd op de doelgroep en is bepalend voor de invulling van de campagne.

Afbeeldingen zijn van groot belang op Social Media, echter moet wel elk beeld een duidelijk nut hebben. 

Social Media Ads

Tot slot wordt er een doel geformuleerd die bepalend is voor de uitvoering van de campagne.

Door alle voorgaande stappen te volgen komen wij met een ijzersterke campagne die aansluit bij de organisatie, de behoefte van de doelgroep en het doel van de onderneming.

Hoe helpen wij jou?

Wij helpen bij het maken van een sterke, consistente campagne die past bij jouw communicatiestrategie en bedrijfsdoelen. Het grote voordeel van adverteren op Social Media is dat je bereik een stuk groter is dan alleen je huidige volgers, hierdoor kan je zowel direct extra verkopen genereren als een groter aantal volgers creëren.

Omdat wij beginnen bij de basis, namelijk het onderzoek doen naar de doelgroep, en eindigen met de campagne zelf, kunnen wij jouw gehele Social Media campagne uit handen nemen. Gedurende het traject werken wij zoveel mogelijk samen met jou, aangezien jij zelf de expert bent van je bedrijf. Hierdoor zorgen wij ervoor dat we beiden kunnen doen waar we goed in zijn en jij op de hoogte bent van wat er gebeurt. Bij SurfSupp vinden wij het erg belangrijk om transparant te werken.

Naast het opzetten van de campagnes analyseren wij gedurende de campagne(s) ook de resultaten en deze rapporteren wij continu. Dit stelt ons in staat om bij te sturen waar nodig.

Wat kost Social Media Advertising?

Je kunt Social Media Advertising zo kostbaar maken als je zelf wil. De maximale uitgave zijn zelf in te stellen waardoor je altijd de regie houdt over je eigen geld. De uiteindelijke prijs bestaat dus uit de kosten voor het opzetten en onderhouden van de campagnes en het advertentiebudget dat je uitgeeft.
In de regel is adverteren in Social Media iets duurder dan in Google, daar tegenover staat dan wel weer dat je op Social Media veel gerichter op je doelgroep kunt adverteren en makkelijker je naamsbekendheid kunt verhogen. Of het voor jou beter is om te adverteren in Google of op Social Media verschilt per opdracht. Daarom kijken wij samen met jou wat de beste optie is zodat jij zoveel mogelijk waar voor je geld krijgt.

Wat levert Social Media Advertising op?

Zoals hierboven beschreven kan Social Media Advertising ingezet worden voor veel doeleinden. Afhankelijk van waar jij je op wilt richten kan een goede Social Media campagne leiden tot:

  • Een verbeterde naamsbekendheid
  • Meer bezoekersaantallen (zowel online als offline)
  • Nieuwe leads
  • Meer conversies.

Nieuwsgierig? Vraag een consult aan.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.