Search Engine Advertising

Wat is SEA?

Search Engine Advertising gaat over het adverteren in zoekmachines (in Nederland voor Google). Je hebt het vast wel eens gezien, je zoekt iets in Google en bovenaan staan advertenties, dat is dus SEA. Dit zijn de veelgebruikte tekst advertenties, maar het kunnen ook display, video of shopping advertenties zijn. Deze worden buiten de zoekmachine van Google weergegeven.

neve web design studio 07

Waaruit bestaat SEA ?

Doelgroep

Eerst moet je weten wat er gezocht wordt door de doelgroep. Hierna kan je bepalen waarop je adverteert en hoe de structuur wordt.

Om de doelgroep optimaal te bereiken is het belangrijk de juiste targeting in te stellen, denk hierbij aan taal, locatie en leeftijd.

Wat is het doel van jouw advertenties? Op basis hiervan worden campagnes bepaald.

Campagnes

Worden weergegeven bij zoekwoorden.

Zijn geschikt voor naamsbekendheid en worden weergegeven bij video’s en op andere websites.

Komen bovenaan in Google wanneer iemand naar een product zoekt.

De landingspagina is waar de gebruiker op belandt nadat hij op een advertentie heeft geklikt.

Analyse

Door middel van advertenties kan je gemakkelijk testen wat het beste werkt.

Het budget wordt in de gaten gehouden en er wordt gekeken of het genoeg oplevert.

We maken een dashboard waarin wij en jullie elk moment de status kunnen bekijken. Wij rapporteren periodiek wat er goed gaat en wat er minder gaat.

Naar aanleiding van het dashboard en de resultaten zal er bijgestuurd worden. Dit is erg belangrijk om het meeste uit de advertenties en het budget te halen.

Opzetten:

  • Aanmaken van Adwords
  • Doen van zoekwoordonderzoek
  • Opzetten van campagnes
  • Schrijven van advertenties
  • Maken van een landingspagina
  • Instellen van Analyse Tools
 

Maandelijks:

  • Budgetten Controleren
  • Zoekwoorden aanpassen
  • Advertenties aanpassen
  • Analyse

Hoe helpen wij jou?

Wij kunnen het adverteren voor jou uit handen nemen.  Zo kun jij je richten op je dagelijkse werkzaamheden, en zal je meer aanvragen via de website hebben. Wij verdelen het werk in een opstartfase en een maandelijkse fase. In het overzicht hiernaast is te zien wat hieronder valt. De opstartfase is nodig voor het opzetten van de campagnes en het account, de maandelijkse werkzaamheden zijn er om de campagnes bij te sturen. 

Naast de eerder genoemde campagnes zal er vaak een Merknaam campagne opgezet worden, hierdoor wordt je op zoekwoorden omtrent je eigen merknaam bovenaan vertoond. Via SEA kunnen bezoekers van jouw website ook opnieuw bereikt worden, dit wordt retargeting genoemd, dit kan voor bijna alle typen advertenties geschikt zijn, en levert over het algemeen goede resultaten.

Vijf voordelen van SEA

Direct bovenaan in google.

Zoekwoorden en targeting zorgen ervoor dat de doelgroep bereikt wordt.

Zodra de campagne aan staat heb je meteen bezoekers op de website en dus resultaat.
Overzichtelijk qua kosten, bepaal zelf wat je uitgeeft als budget.
Direct de concurrentie te slim af, sta meteen hoger dan zij.

"Meer weten of samenwerken? Contact ons, let’s surf your Search Engine Advertising!''

MBP-Notitieblok

Wat levert SEA op?

SEA levert direct websitebezoekers op zij komen na het zien van een advertentie meteen op jouw website en kunnen daar direct door jou geholpen worden en uiteindelijk converteren. Doordat ze jou als bedrijf zien zorgt het ook voor naamsbekendheid, in de advertentie staat vaak al ergens je bedrijfsnaam en wanneer ze op de website zitten raken ze bekend met het bedrijf en bijvoorbeeld de werkwijze. Ook kan je door middel van SEA direct concurrerend zijn, iedereen kan bovenaan staan, het hangt alleen af wat je daarvoor over hebt.

Wat kost SEA?

Opzetkosten

Onze prijs per campagne is inclusief het bepalen van doelen en strategie, het doen van zoekwoorden onderzoek en het maken van advertenties.

0 *
Opzetkosten per Adwords campagne

Maandelijkse kosten

Onze prijs per campagne per maand is om de campagne te analyseren en bij te sturen, zo wordt er effectief gebruik gemaakt van uw budget

0 *
Maandelijkse kosten per Adwords campagne

Eventuele kosten

Als je voor het eerst gaat adverteren dient er een Adwords account opgezet te worden, daarnaast moeten er tools goed ingesteld worden namelijk: Analytics, Tag manager en Data studio. Het kan mogelijk zijn dat de landingspagina aangepast moet worden om de optimale resultaten te behalen.
0 *
Opzetten Adwords
0 *
Analyse Tools Installeren
0 *
Aanpassen Landingspagina

*Prijzen zijn exclusief BTW en het budget om de advertenties te plaatsen.

Nieuwsgierig? Vraag een consult aan.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.